Vízilabda Aréna, Szolnok

IMG_4457

Szolnok Város sportéletében az 1950-es évek óta meghatározó a Vízilabda szakosztály, a szolnoki Dózsa vízilabda csapat. Az egyesületnek korábban otthont adó Damjanich sport uszoda és fürdő gazdaságos felújítási lehetőség hiányában a város döntése alapján bontásra került. A sport tevékenységre korábban a Tiszaligeti strandfürdőben egy új építésű 21*33m-es sátorral fedett medence nyújtott lehetőséget. A sportolók korábban a strandfürdővel közös öltözőben, majd ideiglenesen telepített Containex konténerekben öltöztek. A sportolók, nézők, szurkolók kiszolgálása az NB I-es követelményeknek nem felelt meg.

Fenti körülmények, és a pályázati finanszírozás lehetőségei alapján megbízóim új, korszerű vízilabda csarnokot kívántak építeni. A döntés előkészítő tanulmánytervet követő építési engedélyezési, kivitelezési terv a medence korszerű, környezetbe illő lefedésére, és a kiszolgáló létesítmények csarnokon belüli telepítésére adott megoldást.

A csarnok telepítésénél adottság volt a meglévő medence. A főbejárat a Tiszaligeti sétány felöl megközelíthető. A bejárati pénztárakon, és beléptető rendszeren keresztül érhető el az előcsarnok, ahol ruhatár, vizesblokk, büfé található. A telepített mobil lelátó megközelítése az előcsarnokból megoldott.

A hazai, vendégsportolók, edzők az előcsarnokból megközelíthető öltöző bejáratot használják. Az előtérből közlekedőn át érhető el a hazai, a kabinos férfi, női, és az akadálymentes öltöző.

Az előcsarnok-öltözők feletti emeleten személyzeti öltöző, férfi-női öltöző vizesblokkokkal, gépészeti helyiséggel, edzőterem, valamint egy wellness helyiség létesült.

Az ingatlan építése új parkolóhelyek, buszparkolók építését igényelte, melyek saját telken belül megoldottak.

Talán az eddigi legkomplexebb tervezési feladatunkat jelentette az épület, nem is az alapterület, hanem a szakágak sokasága, a rengeteg meglévő adottság, közművek, és a rendkívül rövid kivitelezési idő tekintetében. Cserébe viszont minden érintett résztvevőtől, beruházótól, hatóságoktól, szakhatóságoktól, kivitelezőtől, szakági tervező kollégáktól, műszaki ellenőrtől megkaptuk a maximális segítséget, utólag is köszönet érte!

 Kivitelezés kezdete: 2013.  beépített alapterület: 2.200 m2

Építész tervező: Horváth Ferenc, Sámson Réka, Nagy Dániel    Statikus tervező: Gyalai Tibor, Cseresznyés István   Épületgépész, Vízgépész tervező: Szőke Zoltán, Kertész Attila                     Út tervező: Kovács Ferenc   Rehabilitációs szakmérnök: Jávor Éva   Élelmiszer technológus: Doma István   Tűzvédelmi szakértő: Máté Zsolt

  • IMG_4456
  • IMG_4462
  • IMG_4457
  • IMG_4459
  • IMG_4460
  • IMG_4464
  • IMG_4466
  • IMG_4463
  • IMG_4461