Törökszentmiklósi gumiscsarnok

2

Megbízóm fő tevékenysége a személy, és kisteher gépjármű gumiabroncs szerelés, javítás, centrírozás, a gumiszereléshez kapcsolódó lézeres futómű állítás, alu felni javítás, valamint gyors-szervizszolgáltatások (olajcsere, futómű javítás). A szerelési javítási munkákon túl az ügyfelek szezonális abroncsainak tárolási feladatait is elvégzik. A Kft. jelenlegi tevékenységeit új, frekventált helyszínen, egy korszerű telephely építésével kívánja bővíteni, a projekt jelenleg sajnos kedvező pályázati elbírálásra vár.

Az ügyfelek és dolgozók részére a főbejárat az épület Észak- Keleti oldalán, a szimmetria tengelytől balra helyezkedik el. A bejárattal összefűzött előtérben fogadják az ügyfeleket, itt mutatják be a gumikat, és polcos rendszerben az alu felnik mintadarabjait. Az ügyfelek a pihenőből az üvegezett oldalfalon keresztül figyelhetik az I. sz műhelyben történő javítási szerelési munkákat. Az I. sz műhelyben található az ügyfelek részére kialakított akadálymentes vizesblokk. Az előtérből belső közlekedő nyílik, ahonnan a termeléshez kapcsolódó iroda, és az alkalmazottak részére biztosított szociális funkciók, teakonyha, öltöző, valamint raktár érhető el. A földszint Észak- Nyugati oldalán további műhelyek, raktárhelyiség, és kazánház található.

Az emelet jelentős része a belső térből lépcsőn, és teher-felvonón át elérhető raktárból áll. Itt a szezonális gumiabroncsok, felnik raktározását végzik. A Dél- Keleti homlokzatról az emelet szeparált részét lépcsőházból lehet megközelíteni, itt teakonyha, tárgyaló, és további, az adminisztrációs tevékenységhez kapcsolódó irodák találhatóak.

A csarnoképület előregyártott vasbeton pillérekkel, acél rácsos főtartóval készül, 5,00 m-es raszterben. A fal, és tetőburkolat anyaga hőszigetelt szendvicspanel.

A viszonylag egyszerű csarnokszerkezetet a homlokzati nyílászárókkal, és a forgalmazó színeivel, grafikáival igyekeztünk “feldobni”, egyedivé tenni.

2012. beépített alapterület: 310 m2 építész tervezők: Sámson Réka, Horváth Ferenc

 

  • 2
  • 3
  • Screen Shot 2013-12-09 at 09.59.16
  • 1