Mezőgazdasági építmények

ACCamera_1

Siló

Megbízóm Tiszaszentimre külterületén található telephelyére silókat kívánt telepíteni egy meglévő szárítóhoz csatlakoztatva.

Az 5,00 x 10,00 m-es alapterületű silók egy másik telephelyről kerülnek áttelepítésre. A tartószerkezet acél oszlopokból és gerendákból áll, a terheket az oszlopok alatti vasbeton fejtömbök és pontalapok adják át a talajnak. Az acél tartószerkezeten 8 db ~120 cm átmérőjű, egyenként ~20 m3-es siló található, amelyekhez további két szinten kezelőjárdák tartoznak. A felső szintekre acél hágcsókon keresztül lehet feljutni.

Trágyatároló

Megbízóm Szolnok külterületén található telephelyére trágyatároló terveinek elkészítésével keresett meg.

A koncentrált állattartás egyik legnagyobb gondja a nagy mennyiségű trágya tárolása és hasznosítása. E két feladatot úgy kell megoldani, hogy a keletkező trágya ne fertőzze a talajvizet, ne terjesszen kórokozókat és gyom magvakat, kellemetlen szagával ne szennyezze a környezetét. A tervezett 12,50 x 14,25 m befoglaló méretű egyterű trágyatároló három oldalról 2 m magas vasbeton falszerkezettel határolt, felületkezelt vasbeton aljzattal, acélszerkezetű trapézlemez burkolatú lefedéssel, cölöpalapozással. A lefedés 3,5 m-es raszterrel és 13,10 m-es fesztávolsággal készül HEA oszlopokból és IPE gerendákból.

A tervezett közel négyzet alakú trágyatároló közepén a trágya 2,50 méter magasságig felhalmozható.

 

Terménytároló

Megbízóm Jászszentandrás külterületén található telephelyére terménytároló építész terveinek elkészítésével keresett meg.

A falusias lakóterületen található, közel szabályos, ~88*21 méteres téglalap formájú telek egyik oldalát út, másik három oldalán erdő határolja.

A tervezett épület téglalap alaprajzi elrendezésű, fa, illetve vasbeton pillérekkel merevített, vegyes (falazott és favázas) szerkezetű, aszimmetrikus nyeregtetős kialakítású (napelemek elhelyezése miatt). A közbenső födém és a tető fa szerkezettel épül. A keretállások távolsága 3,50, illetve 3,00 m. A keretlábak, illetve a gerendák statikailag méretezett fa szelvényekből készülnek.

 

Baromfinevelő

Megbízóm Fegyvernek külterületén található telephelyének bővítését, korszerűsítését tervezte. Tevékenységi körük baromfinevelés. A tervezési területen 4 baromfinevelő épület felújításának, korszerűsítésének terveit, illetve egy új csarnoképület építési engedélyezési terveit készítettük el.

Az új épület a baromfinevelő tevékenység mellett gépészeti helyiség kialakításának ad helyet.

A tervezett csarnok acélvázas szerkezetű, fal, illetve tető térelhatároló szerkezete hőszigetelt szendvicspanel. A keretállások 6,00 m tengelytávolsággal, 13,50 m fesztávval kerülnek kialakításra. A természetes megvilágítást az előtérben és a gépészeti helyiségben 1,40 m parapetű fényáteresztő panelek, a baromfinevelő helyiségben 50 cm magas, 1,90 m parapetű acél szerkezetű, fix bevilágító ablakok biztosítják.

 

 • 03(1)
 • ACCamera_1
 • E1 _alaprajz.PDF
 • E2 _metszet.PDF
 • E3 _homlokzat.PDF
 • 01
 • 03
 • E1_alaprajz.PDF
 • E2 _metszet.PDF
 • E3 _homlokzat.PDF
 • 01
 • E3 _homlokzat