Üzemcsarnok, Szolnok

25

Megbízóm a Szolnoki Ipari Parkban gépjárműipari bőrfeldolgozó üzemet működtet. A 2004-2005-ben épített, többször bővített jelenlegi üzemcsarnokuk kapacitásnövelés és új munkafolyamatok Szolnokra telepítése miatt már kicsinek bizonyult, tovább nem bővíthető, ezért döntés született új épület megépítéséről.

Az építési helyszín a jelenlegi ingatlan közelében, a Szolnoki Ipari Parkban található. A tervezett létesítmény egy központi épületből és egyéb kiszolgáló épületekből – porta, sprinkler- és tüzivíztározó, sprinklergépház, hulladéktároló, dohányzó, kerékpártároló – áll, valamint személygépkocsi parkolók, kamionparkolók, süllyesztett és szintbeli rakodófelületek, belső telepi út kapcsolódik a beruházáshoz.

Az összesen körülbelül 15.000 m2 bruttó alapterületű központi épület három részből áll, az üzemcsarnokhoz északnyugatról a kétszintes fejépület, délnyugatról a kiszolgáló épület csatlakozik. A 2400 fős dolgozói létszámhoz szükséges szociális helyiségek, öltözők, vizesblokkok és étkező a fejépület földszintjén biztosítottak. A fejépület emeletén irodák, tárgyalók, irattárak találhatóak. A kiszolgáló épületben raktárak, karbantartó műhely, elektromos kapcsolóterek, sprinkler helyiség, kompresszor helyiség és kazánház kaptak helyet. Az üzemcsarnokban gyártósorok, perforáló helyiség, valamint az északkeleti részén raktár található. Az épület, a belső utak és az infrastruktúra úgy lettek kialakítva, hogy az üzemcsarnok a későbbiekben körülbelül 11.500 m2-rel bővíthető.

Az épület előregyártott vasbeton pillérvázas szerkezetű, vízszintesen elhelyezett szendvicspanel homlokzatburkolattal, belső vízelvezetésű lágyfedésű lapos tetővel, az egyes épületrészek találkozásánál tűzgátló fal és dilatáció készül.

Építész tervezők: Horváth Ferenc, Nagy Dániel, Staniszewski Andrea

 

  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 29