Szúrópont, Besenyszög

DSC_0730

Megbízóm Besenyszögön kívánt szúrópontot építeni. Az épület megjelenését tekintve hagyományos jellegű, nyeregtetős, oromfalas, hosszanti elrendezésű, fedett előtérre nyíló bejárati ajtókkal (hasonlóan a tornácos parasztházak felépítéséhez).

A belső kialakítását a szúrópont működéséhez szükséges funkcionális elrendezés jellemzi. Az élelmiszer higiénikus előállításának biztosítása érdekében az üzem helyiségeinek egymáshoz történő kapcsolódását úgy alakítottuk ki, hogy a tiszta és a szennyezett élelmiszer-előállítási folyamatok egymástól elkülönüljenek és zsúfoltságtól mentesen, tisztán, megszakítás nélkül, (folyamatában előrehaladó, a technológiától idegen kereszteződéseket elkerülő módon) elvégezhetőek legyenek.

Az épület teherhordó rendszere hagyományos: rövid, fúrt beton cölöpök, vasbeton pillérekkel erősített kerámia falazóblokk külső falszerkezet, vasbeton födém, fa fedélszék. Ez alól a szennyes, illetve tiszta övezeti vágó feletti tetőszerkezet a kivétel, amely acél keretszerkezetekkel lesz megerősítve.

Bruttó beépített terület: 180 m2

Kivitelezés éve: 2014-2015

Építész tervezők: Horváth Ferenc, Sámson Réka, Staniszewski Andrea

 

  • DSC_0728
  • DSC_0729
  • DSC_0730
  • DSC_0731
  • E-1 Alaprajz