Piac épület, Tiszafüred

03

Megbízóm pályázat keretében a jelenleg beépítetlen telkén helyi termelők számára létesítendő piac épületet építész tanulmányterveinek elkészítésével bízott meg.

A tervezett építmény földszintes kialakítású. A beruházás eredményeképpen üzletek számára kialakított épületrész és egy fedett zárt árusítótér valósul meg.

Az épület három jól elkülönített épületrészből áll. A két szélső magastetős épületrész az üzletek és egyéb szociális helyiségeket foglalja magába. Ezen két épületrész között található lapostetős, pillérvázas kialakítású fedett, zárt 232 m2 hasznos alapterületű árusítótér.

A főbejáratok – északnyugat és délkeltei homlokzaton- a fedett árusítótérbe nyílnak.  A zárt árusítótér megvilágítása lapostetőn kialakított bevilágítók és teljes belmagasságú ablakok, illetve ritkított lécvázak segítségével történik. A vásárlók számára az északnyugati épületrészben nemenkénti külön-külön bejáratú illetve egy akadálymentes mosdó kerül kialakításra, melyek megközelítése az árusítótérből lehetséges.

A két oldalt lévő magastetős épületrészek közel azonos alapterületűek, összesen 220 m2 hasznos alapterülettel. Az üzletek megközelítése vásárlók számára az árusítótérből lehetséges.

Az északnyugati épületrészben összesen 4 db üzlet kialakításra nyílik lehetőség, külön eladótérrel, raktárral, és a technológiához szükséges előkészítő helyiséggel. Az épületrész súlypontjában a 3 db üzlet személyzetének szükséges öltöző kerül kialakításra mosdóval. A szociális rész illetve a raktárak megközelítése az épület északnyugati homlokzatán – kültérben – kialakított bejáratokon keresztül lehetséges.

A délnyugati épületrész az előzővel hasonló felépítésű, 3 db üzlettel, illetve raktár helyiségekkel. A személyzet számára külön szociális rész valósul meg, külső bejárattal.

Építész tervezők: Horváth Ferenc, Zakar Boglárka

 

  • 01
  • 02
  • 03
  • 04
  • E1_ alaprajz
  • H2 _helyszínrajz.PDF