Egészségügyi épület, Tiszafüred

látvány 02

A tervezett épület kétszintes, földszint + emelet kialakítású. A beruházás eredményeként orvosi rendelők és a hozzá kapcsolódó kiszolgáló funkciójú helyiségek valósulnak meg.

Az épület három jól elkülönített épületrészből áll. A középső épületrész lapostetős, a két szélső pedig magastetős kialakítású 30°-os hajlásszöggel.

A főbejárat az épület középső előreugró tömeggel rendelkező  északkeleti homlokzatán található. Ezen bejárat a ~52 m2-es alapterülettel rendelkező előtérbe nyílik. Innen közelíthető meg a beteglift illetve az azt körülvevő 3 karú lépcső.

Az épület középső épületrészében található a nemenkénti külön-külön kialakított mosdó, továbbá egy akadálymentes WC. A személyzet számára elkülönített, szintén a szélfogóból nyíló szociális rész épül, női és férfi öltözővel és teakonyhával. Ezen épületrészben kerül elhelyezésre a gépészeti helyiség és 1-1 db gyermekváróból nyíló gyermekmosdó is.  A szociális rész hasonló elrendezéssel kerül kialakításra az emeleti szinten is.

Az épület déli felében kap helyet 1-1 db védőnői helyiség –külön vizsgálókkal, tanácsadó helységekkel- melyek a 45 m2 alapterületű védőnői váróból nyílnak. Az épület északi felében 2 db gyermekorvosi rendelő épül, 25 m2-es gyermekváróval.

A gyermek illetve védőnő váró elrendezését tekintve lehetőség nyílik játszósarkok kialakítására.

Az emelten galériás közlekedőből 1-1 betegváró nyílik. A déli épületrészben 3 db ~18 m2-es alapterületű háziorvosi rendelő épül, további zsilipen keresztül megközelíthető beteg elkülönítő helyiséggel. Az északi épületrészben 2 db háziorvosi rendelő és egy ~25 m2-es felnőtt váró kerül kialakításra. Az emelten lévő vizesblokkok a földszinti elrendezéssel azonosan valósulnak meg. Az emeleti szinten egy ~3 m2-es veszélyes hulladék tároló is épül.

Az északkeleti homlokzaton fedett babakocsi tároló épül.

Építész tervezők: Horváth Ferenc, Zakar Boglárka

 

  • E1 _eü alaprajz
  • E4_ eü homlokzatok
  • E5_ eü homlokzat
  • látvány 01
  • látvány 02
  • látvány 03
  • látvány 04