Bölcsőde bővítése, Kunhegyes

ACCamera_7

Megbízóm TOP 1.4.1-15 pályázat keretében kívánt a településen működő bölcsőde felújítására, korszerűsítésére, valamint bővítésére pályázni. Az intézményben konyha (szociális étkeztetés) és bölcsőde (2 bölcsődei csoport) működött korszerűtlen, elavult épületben.

A fejlesztés fő elemei az alábbiak:

- Meglévő kazánház bontása

- Meglévő, rossz állapotú melléképület bontása

- Meglévő konyha épületrész felújítása homlokzati hőszigetelés, nyílászáró csere, padlás hőszigetelés

- Meglévő bölcsőde épületrész felújítása, korszerűsítése és kismértékű átalakítása

- Épület bővítése, 1 új gyermekszoba, fürösztő-biliző, gyermekmosdó, wc helyiség, előtér, gyermekkocsi tároló, gyermeköltöző, átadó, gyermekszobai raktár, akadálymentes, szülői mosdó, bölcsőde vezető, gondozónői szoba, öltöző és külső wc, játéktároló helyiségekkel, mobil árnyékolóval fedhető terasszal

- A telek rendezése – elkülönített gazdasági udvar kialakítása parkolóhelyekkel, rakodóterülettel és kerítéssel elválasztott játszó, pihenőudvar tereprendezéssel

 

A tervezett bővítmény földszintes kialakítású. A meglévő csoportszobák bejárati előterének méretét megnövelve biztosítottuk a gyermekkocsik elhelyezését, illetve kialakításra került egy szülői, akadálymentes wc. A gyermekmosdó helyiség mérete szintén nő a leválasztott wc és takarítószertár bontásával. A gyermekszobák bővítésével közvetlen kijárási lehetőség lesz az új teraszra.

Az új bejáratot egy szélfogó előtér, gyermekkocsi tároló követi. Innen érhető el a szülői, akadálymentes wc, a bölcsődevezető irodája, a gyermeköltöző, átadó, a gondozónői szoba és öltöző. A gyermekszoba a fürösztő-biliző, gyermekmosdó, wc helyiségen keresztül érhető el. A meglévő épületrésszel, konyhával új közlekedő biztosítja a kapcsolatot.

A gyermekszobákhoz mobil árnyékolóval fedhető terasz kapcsolódik, ahonnan a külső wc, a kerti tároló is könnyen elérhető. A teraszhoz kapcsolódva játszó-, pihenőterület kialakítása tervezett a szükséges közlekedő, zöldfelületekkel. A játszóudvarban homokozó, pancsoló, kerti játékok, mászóka, játszóház és gyermek asztalok, székek kerülnek elhelyezésre. A játszóudvar egy része burkolattal ellátott és növényzettel telepített.

A telek területén elkülönített gazdasági udvart és gépjármű várakozóhelyeket alakítanak ki.

Az épület tömegképzése a megrendelői kérésnek megfelelően a meglévő épülethez igazodik.

Bölcsőde bruttó beépített terület a bővítést követően: 650 m2.

Építész tervezők: Horváth Ferenc, Staniszewski Andrea

 

  • ACCamera
  • ACCamera_1
  • ACCamera_3
  • ACCamera_5
  • ACCamera_6
  • ACCamera_7
  • ACCamera_8
  • A1_ alaprajz.PDF
  • E1_ alaprajz.PDF