Besenyszögi bölcsőde

Besenyszög Bölcsi 3

2011. év végi projekt, mely jelenleg még kedvező pályázati elbírálásra vár. Az Önkormányzat, és Polgármester Úr munkásságát ismerve azonban biztosan rövid időn belül megvalósul.

Új, két csoportos bölcsőde létesül, a vonatkozó jogszabályok, rendeletek, és ’A bölcsődei gondozás-nevelés minimumfeltételei és a szakmai munka részletes szempontjai’ című módszertani levél, és a komplex akadálymentesítés előírásainak megfelelően. Külső infrastruktúraként saját telken belül, 10 db szilárd burkolatú parkoló épül, melyek közül az épülethez legközelebb eső akadálymentes kivitelű.

A fedett főbejáratot egy szélfogó előtér követi, melyen keresztül érhető el az átadó/gyermeköltöző helyiség. A gyermek öltözőben padok, ruha-cipőtartó, pelenkázó, és felnőtt mosdó kerül beépítésre. Az átadó helyiségből érhető el a 2 db összenyitható csoportszoba és a gyermek vizesblokk, ahol 4 db gyermekmosdó, 4 db gyermek wc, csecsemőfürdető kád, pólyázó asztal, bili mosó, és tükrök, valamint tisztálkodó szer tárolók készülnek. A csoportszobákban a gyermekek maximális létszáma 14 fő/szoba. A főbejárattól jobbra, egy gazdasági közlekedőn át érhető el az alkalmazott öltöző-zuhanyzó, a mosoda, a teakonyha, kazánház, és a konyha. A vezetői iroda, és a gondozónői szoba az átadó-előtér helyiségből közelíthető meg. A konyhában tejkonyha is található.

A játszóudvarban homokozó, pancsoló, kerti játékok, mászóka, játszóház és gyermek asztalok, székek kerülnek elhelyezésre. A kerti játékok téli időszakban fedett tárolóban tárolhatóak. A játszóudvar egy része burkolattal ellátott és növényzettel telepített. Az udvarban kerül megépítésre a külső babakocsi tároló, és a kerti WC, játéktároló.

2011. beépített alapterület: 580 m2 építész tervezők: Sámson Réka, Horváth Ferenc

 

  • Besenyszög Bölcsi 2
  • Besenyszög Bölcsi 3
  • Besenyszög Bölcsi 4
  • Besenyszög Bölcsi 1
  • E-1M